Pavestolt svanemutter

Den 22. marts lagde svanemutter sit første æg i reden. Reden var ikke helt færdigbygget, men nu kom det til at gå stærkt. I løbet af en uges tid blev reden ca. 25 cm højere, så overkanten af reden nu var  

omkring 40 cm over vandspejlet. Selvfølgelig hjalp svanefatter - han bugserede rede materiale hen til kanten af reden, hvorefter mutter tog over. 

Det blev en kold rugetid for svanemutter - nogle morgener kunne man slet ikke se svanemutter, fordi hendes hvide fjerdragt faldt i med den hvide rimfrost. Hun holdt ud og var sjældent af reden ret lang tid af gangen. 

Imedens holdt svanefatter vagt. Adskillige hunde fik slemme forskrækkelser, når fatter gik til angreb. Et par gange landede der en tredje svane i Mølledammen, men den forsvandt lynhurtigt, når fatter gik til angreb. 

Efter lang tids rugning var der pludselig liv i reden. Det startede lørdag den 29. april. Først var der 2 - søndag 7 - mandag 8 og i dag tirsdag den 2. maj var der 9 unger ude i vandet. 

Svanefatter har hele dagen stampet i det lave vand, for at få fødeemner op til overfladen. Ungerne æder løs, men hele dagen har de alligevel forholdt sig tæt samlet. 

Det er et fantastisk syn. Ungerne er så søde, så søde. Man kan endnu ikke forestille sig, at ungerne hen over sommeren blive lige så "grimme", som Den grimme Ælling i H.C. Andersens eventyr.